Stratégia, azaz útvonal a célunkhoz

Mottó: „Kezdd a kezdetén – mondta a Király -, és az a leghelyesebb, ha a végén végzed.” – Lewis Carroll: Alice Csodaországban

A cél meghatározása után jellemzően következik a tervezési szakasz, kialakítjuk a stratégiát, a hogyant, a cselekvési tervet és erőforrásokat allokálunk az egyes lépésekhez. A stratégia magában foglalja az útvonal megtervezése mellett, az erőforrások hatékony használatát is.

Nézzük meg a stratégia folyamatát különböző nézőpontokból:

Kezdjük ott, hogy mindent kétszer teremtünk, először gondolatban, szellemi síkon, aztán fizikai síkon...

Tovább

Gazdálkodj sikeresen az életeddel!

Ki az idejével jól gazdálkodik az az életével is ugyanezt teszi. Az idő pénz, sőt az idő Élet! Kardinális fontosságú éppen ezért, hogy eredményesen használjuk fel, ne vesztegessük hiábavaló dolgokra. Az eredményes időgazdálkodás nagyszerűen fejleszthető, mellyel jelentős eredményeket érhetünk, ami gyökeresen képes a kívánt irányba alakítani, átformálni az életünket. Az időgazdálkodásnak vannak általános elemei, de alapvetően mindenkinek, egyedileg ajánlatos kialakítani.Egy jó coach abban segít, hogy ez sokkal gyorsabban, kevesebb energiával megvalósuljon.

A következő metaforában egy párhuzam segítségével világítom meg, hogy milyen elemeket tartalmaz egy jó, személyes időgazdálkodási modell.
Képzeljük el, hogy egy ré...

Tovább

Hogyan lehetünk eredményesebbek?

Min múlik az, hogy megvalósítjuk-e az álmainkat, hogy egyáltalán merjük-e és tudjuk-e azt az életet élni, amit szeretnénk? Kamaszként mindnyájunknak vannak álmai, nagy, világmegváltó tervei, aztán valamivel vagy sokkal alább adjuk, vagy el is felejtjük ezeket az álmokat. A Siker 5.0 szakértői segítenek megtudni, mit tehetünk magunkban a sikerért!

Eredményesség elősegítése

Kép: Fotolia

Számos üzleti és pszichológiai könyvben taglalják a siker receptjét. Coachként naponta találkozom fejlődni vágyó vezetőkkel, akiket abban támogatok, hogy ki tudják hozni magukból a bennük lévő legjobbat, és el tudják hárítani a belső akadályokat, amelyek gátak a bennük lévő teljesítménypotenciál kiaknázásában.

Az a tapasztalatom, hogy sok minden valóban a fejünk...

Tovább

Támogató és hátráltató szokásaink

Nem elég egy motiváló cél, ha nem társul hozzá a meggyőződés, hogy ezt képesek is vagyunk megvalósítani. A minket támogató vagy akadályozó gondolkodásmódról, meggyőződéseinkről, hiedelmeinkről, átkeretezésről ír szakértőnk, Vass Andrea coach.

Az ügyfelekkel való beszélgetés során, pár kérdés után jellemzően előbukkan egy dédelgetett vagy épp elfeledett álom, cél, amire vágyik a másik, csakhogy…, rendre jön a mentegetőzés, jönnek a körülmények, jön a sok akadály, hogy mit miért nem lehet megvalósítani. „Jó lenne, de úgysem vagyok rá képes, nem vagyok elég jó, még tanulnom kell, nem tudok eleget” típusú önkorlátozó hiedelmek gyakran olyan magas falat húznak az álmaink és közénk, amit el se indulunk megmászni, mert lehetetlennek látszik...

Tovább

Energiaszint menedzselése

siker 5.0 tanfolyam, csoportos coaching

Teljesítményünk függ az energiaszintünktől. Anthony Robbins, több nemzetközi sikerkönyv szerzője úgy fogalmaz, hogy „az energia a kiválóság üzemanyaga”. A magas energiaszint hatékonyabb működést tesz lehetővé. Ha nem fordítunk figyelmet a testünk és a lelkünk jelzéseire, ha nem tiszteljük önmagunkat, akkor könnyen elfogynak az energiatartalékaink, rossz lesz a közérzetünk és csökken a teljesítőképességünk.

Az energiaszintünk változik, bizonyos tevékenységekkel, életmóddal csökkentjük az energiaszintünket, netán lemerítjük magunkat, és van, amivel feltölthetjük az energiaraktárainkat. Sajnos hajlamosak vagyunk a mindennapi rohanásban, a teljesítmény központú életünkben megfeledkezni arról, hogy szükségünk van a feltöltődésre...

Tovább